Како патувам по тебе низ мене.

Во телото: вода
Во водата земја.
Во земјата – кофчеџе со дребулии, писма и фолија од бомбона.
стаклено шише полно со парички; што ѕвечка и тропка како часовник.
Запалка без оган.
стаклено шише празно од парфем.
Во него мирис.
На мирисот.
Тело.
Во телото: вода.

Advertisements

Напишете коментар

Filed under некој ред поезија

Остави коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s